top of page
News

København 9.12.21

 

Rapport om kvinder i shipping er øjenåbner

Ny undersøgelse kortlægger arbejdsvilkår for kvinder i shipping. Resultatet kalder på handling.

 

En ny undersøgelse udarbejdet af WIS-Denmark (Women in Shipping) i samarbejde med Danske Rederier kortlægger arbejdsvilkår og udfordringer for kvinder i shipping-industrien. Undersøgelsen er lavet på baggrund af et ønske om større indsigt i de faktiske forholde fra branchens side.

 

Rapporten peger ikke uventet på, at der er indsatsområder, hvis shipping-industrien fremadrettet skal sikre en bedre kønsdiversitet.

 

Den grundige undersøgelse har kortlagt, at der er brug for at se på både lønforskelle, karrieremuligheder og kultur i branchen. Rapporten afdækker nogle klare problemstillinger, men afdækningen betyder, at branchen nu ved præcis, hvor der skal sættes ind, siger Neele Pawlowski fra WIS-Denmark.

 

Sammen med Claire Bausager stiftede hun for godt to år siden netværket WIS-Denmark for at skabe et forum, hvor kvinder følte sig mindre alene i en branche, der traditionelt har været båret af mænd. På kort tid havde godt 500 kvinder meldt sig til netværket, og det er det brede netværk, der har gjort undersøgelsen mulig.

 

Vi har kunnet række ud til vores medlemmer, og det har givet et retvisende billede af, hvordan branchen ser ud, siger Claire Bausager, WIS-Denmark.

 

Både Neele Pawlowski og Claire Bausager er ansat i shipping-industrien, og de vil gerne skabe rum for flere kvinder.

 

Vi er klar over, at det kan virke kontroversielt på denne måde at afdække problemstillinger. Men vi mærker en stærk opbakning fra branchen og et reelt ønske om at skabe forandring, hvor der er brug for det, siger Claire Bausager.

 

Den store tilslutning til WIS-Denmark viser også, at vi rammer plet i forhold til et behov, og det kan vi bruge som udgangspunkt, siger Neele Pawlowski.

 

Undersøgelsen er finansieret af Den Danske maritime Fond og udarbejdet af Damvad Analytics.

 

Yderligere oplysner

Claire Bausager, co-founder WIS-Denmark, telefon +45 3110 4077

Neele Pawlowski, co-founder WIS-Denmark, telefon +45 3038 5141

bottom of page